MONTENEGRO LIBERTARIAN FESTIVAL 2023
Crnogorski libertarijanski festival 2023

23.09.23 | MTL City
Pozivamo vas na libertarijanski festival u Crnoj Gori koji se održava 23. septembra 2023. godine.

MONTELIBERO FEST 2023 organizuju preduzetnici pokreta Montelibero, projekta za izgradnju slobodnog društva u Evropi, počevši od Crne Gore (Free Society Project in Europe, FSPE).

Prvi međunarodni libertarijanski festival u Crnoj Gori okuplja na jednom mjestu učesnike udruženja Montelibero, ljude s libertarijanskim pogledima i sve one koji su zainteresovani da saznaju kako se može na uspješan način obezbijediti lična i društvena sloboda i nezavisnost u savremenom svijetu, šta je tokenomija i kakve postoje alternativne metode organizacije društva.

Događaj će se održati na teritoriji Mtl-City – prvog naselja Montelibero u Crnoj Gori u barskoj opštini.

U okviru festivala održaće se tribina, na kojoj će istaknuti libertarijanski mislioci i praktičari ispričati o metodama izgradnje slobodnog društva, prenijeti svoje iskustvo i odgovoriti na vaša pitanja. Planirano je da njihova izlaganja budu na ruskom i engleskom jeziku.

Di-džejevi će se pobrinuti da cijeli dan bude ispraćen muzikom, a uveče će se tribina pretvoriti u plesni podijum. Biće organizovane zone za fitnes aktivnosti i zabavu djece.

Ukusna hrana i pića, robe i usluge koje pružaju preduzetnici koji učestvuju u Monteliberu, mogu se kupiti za gotovinske eure i EURMTL stablecoins. To će omogućiti svim gostima da u toku festivala isprobaju različite opcije tokenomije Montelibera i da saznaju kako ona funkcioniše.

Svi koji žele mogu da se bliže upoznaju s idejom Montelibera, članovima decentralizovanog udruženja i da saznaju detalje realizacije različitih pravaca i projekata, kako komercijalnih, tako i onih u dobrotvorne svrhe.

Uoči festivala, 22. septembra uveče, organizovaćemo projekciju dokumentarnog filma pod otvorenim nebom.

Takođe, za goste je pripremljen prostor za dvodnevno kampovanje kako bi došli uoči festivala i noćili nakon njega.

S nestrpljenjem iščekujemo ovaj grandiozni događaj i biće nam drago ako ovaj dan provedete u druženju s nama!

Možete posjetiti događaj besplatno, ali trebate rezervisati kartu. Broj mjesta je ograničen, a događaj je finansiran donacijama. Top 5 donatora dobijaju pristup VIP zoni na krovu našeg stambenog kompleksa zajedno sa predavačima i posebnim gostima događaja. S nestrpljenjem očekujemo ovaj događaj i nadamo se da ćemo vas tamo vidjeti!

Veb sajt Montelibero.org

Telegram kanal festivala

Telegram ćaskanje festivala

+382068453347

Detalji za finansijsku podršku

Predavači
 • Mihail Svetov
  SVTV
 • Aleksej Nefjodov
  Ankap-ćan
 • Pavel Usanov
  Economist
 • Vit Jedlička
  Predsednik Liberlanda
 • Vuk Jaredić
  Advokat
Program tribine
23. septembar
14:00-14:10
14:00-14:10
Otvaranje festivala
14:10-15.10
14:10-15.10
Šta libertarijanac treba da radi u izgnanstvu? (na ruskom)
Mihail Svetov
15.10-15.50
15.10-15.50
2 godine Montelibera: šta smo postigli, gdje smo napravili grešku, u kom pravcu se krećemo? (na ruskom)
Aleksej Nefjodov (Ankap-ćan)
15:50-16:00
15:50-16:00
Pauza
16.00-16.50
16.00-16.50
Nepotrebne monetarne sisteme: teorija i istorija (na ruskom)
Pavel Usanov
16:50-17.20
16:50-17.20
Percepcija Libertarijanizma u Crnoj Gori (na engleskom)
Vuk Jaredić
17.20-18.00
17.20-18.00
Da ukrotimo Levijatana: Ugovorne jurisdikcije i građanska prava (na engleskom)
Mihail Svetov
18:00-19:00
18:00-19:00
Pauza za ručak
19.00-19.30
19.00-19.30
Kako izgraditi najslobodniju državu na svetu (na engleskom)
Vít Jedlička
19.30-20:30
19.30-20:30
Panelna diskusija (na engleskom)
Glavna scena
Dnevni raspored
DJ SoMojo
mixed set
Predstavnik generacije "iks", rođen u SSSR-u, odrastao u SAD-u, živeo u Rusiji deset godina (1998-2008) i u Berlinu od 2008. godine, DJ SoMoJo pravi pikantni internacionalni miks u stilu novog talasa, elektra i roka.
Uvek je u toku s vrućim pesmama na francuskom, nemačkom, ruskom i drugim jezicima i obogaćuje svoj repertoar pesmama na jezicima osim engleskog.
Takođe pušta intrigantne proširene verzije i remikse koji najviše odgovaraju originalnim pesmama.
DJ SoMoJo koristi svoj jedinstveni dvokulturni pozadinski uticaj da vam predstavi neverovatan set, stvarajući pozitivan multikulturni vib.
14:00 – 14:30
Zumba sa Anet
Interactive
Zumba® - energična plesna fitnes-trening zabava uz latinoameričke i svjetske hitove, bazirana na ponavljanju jednostavne koreografije pod vođstvom instruktora na pozornici. Ova uzbudljiva trening sesija omogućava brzo dovođenje tijela u formu!
14:30 – 15:00
DJ Andy
mixed set
Amateur DJ. Mnogo voli muziku i ples. Koristi sve stilove u svojoj igri.
15:00 – 17:00
Zumba sa Anet
Interactive
17:00-17:30
DJ SoMojo
mixed set
17:30 – 18:00
Večernji program.
Partner večernjeg programa festivala je
P O L A K O.

P O L A K O - muzička etiketa, promocijska grupa i agencija za bukiranje. Nastala 2016. godine, brend je postavio svoj osnovni cilj - stvaranje široke zajednice koja obuhvata sve sfere savremene kulture i umetnosti.
Izložbe, koncerti, rejvovi, suveniri, događaji, poetske večeri i predavanja - samo su mali deo onoga što je udruženje uspelo da ostvari tokom proteklih godina.
Polako je svetovni Dao, put svesnog truda i dubokog shvatanja sveta u svim njegovim manifestacijama - intuitivni svetonazor: posebno psihičko stanje i raspoloženje.
U budućnosti će promocijska grupa nastaviti da jača horizontalne veze između zanatlija, umetnika, autora i publike koji dele principe sporog života.
POLAKO već uspešno ostvaruje postavljene zadatke - za mnoge repatritirane osobe bili su vodiči u Crnoj Gori. Spajajući stilove i žanrove, etiketa stvara atmosferu gde svako oseća da je deo velike porodice, i to je njihova glavna misija!
* polako - iz srpskohrvatskog jezika - polako, bez žurbe, bez trke.
Rita Handler
chillrave/lounge
Rita Handler – talentovana umjetnica, di-džej plesnih okupljanja i vatrenog show-a „Республика Казантип“ (Ukrajina) 2012-2014. Profesionalni plesač i trener. Rita je stigla za didžejski pult preko škole dj-Gruva vodeći se zovom stvaralačke evolucije, kao čovjek sa istančanim osjećajem za zvuk i ritam koji se bavi umjetnošću u najširem dijapazonu.
Učesnik promogrupe Overlap, K&K (2018), DjStartsProject, Zoo, festivala „Холодок“, ekipe Moscow Burning Man, „Квартирниках“ Triori Records (2019-2021). Pojavljivala se na plakatima poznatih moskovskih klubova Gazgolder, Fantomas, Pur-Pur, Dissident, Incognito, DVOR, Ruin, nastupala na Megapolis FM.
Rita preferira kombinaciju techno i minimal techno, pozitivnog deep-tech-a sa strogim i originalnim minimal-techhouse i očaravajući chillrave
https://soundcloud.com/rita-handler
18:00
DJ Krcko
Rođen sam 1970. godine. U osnovnoj školi imao sam najveću kolekciju ploča i puštao svoj izbor na rođendanima ili školskim zabavama. Isto se dešavalo i u srednjoj školi. Rođen sam i odrastao u Zadru, na obali Hrvatske. Većina muškaraca iz Zadra su pomorci, i kao dijete sam gradio svoju kolekciju ploča iz njihovih podruma, garaža itd. Ti momci su donosili ploče džeza, soula, funka, diska, roka, reggaea, duba, elektro... iz celog sveta, koje nismo mogli naći u lokalnim prodavnicama ploča. Ja sam tragalac za muzikom od malih nogu. Prvi profesionalni nastup kao DJ sam imao leta 1986. godine u diskoteci "Disco Garden" u starom gradu Zadru, na kamenim zidinama. Decenijama kasnije došli su haus, tehno, brejkbit, trance, minimal, dubtehno... i sve između. Imam puno sećanja koja su osnova za nove akcije. Upalićemo ozvučenje i voditi ga u pravom smeru. Velika zabava.
19:00
Mladost Naglost
mixed set
Mladost Naglost – producent i promoter, u muzičkoj industriji više od 10 godina. Živi i radi u Crnoj Gori. U svojim miksevima preferira psychedelic i electro muziku. Inicijator osnivanja klubne zajednice POLAKO i osnivač istoimene promo grupe. Poslednjih godina se intenzivno bavi organizacijom muzičkih događaja i bio je zaslužan za nastupe u Crnoj Gori poznatih umjetnika kao što su: Umwelt, Stenny, Alienata, Andrew Red Hand, Ivna Ji, ONYX, CПБЧ, Каста i Аигел. Kao slikar učestvovao je u desetinama grupnih izložbi i imao je izložbe u crnogorskim institucijama umjetnosti, a takođe je otvorio i dvije samostalne izložbe. Autor je projekta „Планета Вода“.
20:30
Tanya Moss
mixed set
Tatjana Petrović, aka DJ Tanja Mos, u Crnoj Gori je od 2011. godine. Bila je članica MNE-ovih Sound Phenomena i Totalitare Underground-a. Izliva zvuk pod uticajem tehno, elektro, hip-hopa, brejk-bita i pank muzike.

https://on.soundcloud.com/1C3do
22:00
Sportska zona
Glavna scena
Dječji kutak
Projekcija filma Ithaka
22. septembra u 19:30 časova pozivamo vas na projekciju filma Ithaka pod otvorenim nebom na teritoriji Mtl-City. Ulaznicu treba rezervisati odvojeno od festivala na linku ispod. Prikupljena sredstva od prodaje ulaznica i dodatnih donacija ići će u podršku Žulijanu. Cilj je skupiti 350 evra. Ulaz: 5 eura ili EURMTL. Na raspolaganju će biti stolice, ali možete donijeti i prekrivač da sjednete na zemlju.

Mjesto održavanja
2023. godine festival MTL Fest će se održati u MTL City-ju. Na teritoriji festivala pored scene biće organizovane tematske zone, tržni prostor i velika teritorija za odmor.
Kamp sa šatorima
Drago nam je što možemo da pružimo mogućnost učesnicima da rezervišu mjesto ispod šatora. Planiramo da omogućimo 50 šatorskih mjesta, dok je svako mjesto predviđeno za dvoje ljudi. Možete doći 22. septembra i ostati do 24. septembra. Takođe ćete imati mjesto za punjenje vaših uređaja, usluge vešeraja, tuš i toalete. Ako dođete na festival s kamp kućom, moći ćete da se parkirate pored Montelibero City.
Šatorsko mjesto se rezerviše prilikom rezervacije karte. Uplata za šatorsko mjesto iznosi 10 eura, a možete da je izvršite gotovinom ili da koristite EURMTL na licu mjesta. Ne propustite mogućnost da budete dio atmosfere festivala, uživate u prirodi i upoznate interesantne ljude! Čekamo vas na našem festivalu!
Kako doći?
Navigacija za goste sa ličnim prevoznim sredstvom:

Google mape: https://maps.app.goo.gl/1N6Bos8cuaTf2vcM9?g_st=ic

OSM Navigator - najpoželjniji navigator za Crnu Goru (preuzmite ovde: https://osmand.net) lokacija 42.03245° N, 19.16605° E

MTL City se nalazi blizu sela Dubrava i Pecurice u Opštini Bar, Crna Gora.
Parking preko puta festivalske lokacije koštaće 7 eura po danu.

Biće besplatni transferi iz Bara, ali rezervacije se moraju izvršiti putem ćaskanja: 2 transfera će biti u 12:30 i 13:30 sa autobuske stanice u Baru i sa besplatnog parkinga kod škole u ​​Meksiku, a 2 iz Montelibero Citija nazad u 23:10 i 00:00.
Možete organizovati i rezervisati mesta za transfer u festivalskom četu
ht
tps://t.me/MTL_fest

i MTL Logistics
https://t.me/montelogist
.

Do Montelibero Citi-a se može doći i taksijem (koji su parkirani na železničkoj stanici u Baru i glavnoj autobuskoj stanici) ili telefonom: +38268126366.
Druga opcija: idite međugradskim autobusom do stajališta "Dobre Vode (Dubrava)" i pratite navigator 20 minuta peške do grada Montelibero. Red vožnje autobusa:


https://busticket4.me/EN
.
Do bara možete doći:
vozom sa severa zemlje, iz Srbije, Podgorice i prestoničkog aerodroma od stanice Aerodrom do krajnje stanice na primorju, red vožnje je ovde:


http://vvv.zcg-prevoz.me/

autobusom iz različitih gradova do autobuske stanice Bar ili do stajališta u Dubravi/Dobre Vode (a odatle peške do događaja), raspored je ovde https://busticket4.me/RU
Pronađite/dogovorite transfer sa drugim članovima zajednice u Telegram ćaskanju https://t.me/montelogist
Dodatni besplatan parking
Bar HDL Laković https://maps.app.goo.gl/viG91cKSPiToj7iKVA
Plaćanje na festivalu
Plaćanje na događaju će se vršiti pomoću EURMTL ili gotovinskih eura. EURMTL je osnovna „valuta“ (stablecoin) lokalne ekonomije udruženja Montelibero, koju lako i bezbjedno možete zamijeniti za robu i usluge, a takođe za eure u Crnoj Gori ili za drugu imovinu preko p2p-mreže za razmjenu. Detaljnije se možete informisati OVDJE: https://montelibero.org/eurmtl.
Osim načina, o kojima se možete informisati putem linka, možete nabaviti EURMTL i na festivalu:
Nabavite kartu
Festival MTL Fest 2023
23. septembar MTL City
Partneri
U cilju uspostavljanja saradnje s festivalom stupite u kontakt s nama na Telegramu: https://t.me/MTL_fest
Made on
Tilda